Verbouwing Station Heyendaal

Impressie van een mogelijke invulling van Station Heyendaal.

Impressie van een mogelijke invulling van station Heyendaal.

Station Heyendaal wordt verbouwd. Het station krijgt bredere perrons, een nieuwe oversteek over het spoor en een grotere fietsenstalling. Aan de kant van het Technovium komen zitplekken in het groen. Het station moet zichtbaarder worden vanaf de Heyendaalseweg en een uitstraling krijgen die beter past bij een moderne campus.

Ontwerp

Het voorlopig ontwerp dat er nu ligt is gemaakt op basis van de wensen van de Provincie Gelderland, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat  de gemeente Nijmegen en buurtbewoners. De komende tijd wordt het voorlopig ontwerp in overleg met de verschillende belanghebbenden uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Sinds de opening van het station in 1972 is het aantal treinreizigers op station Heyendaal gegroeid naar 7.200 in- en uitstappers per dag. Het is daarmee een van de drukste stations in de regio. De verwachting is dat het aantal reizigers op de Maaslijn tot 2031 nog eens met 18 procent zal groeien. Een verbouwing van het station is dus hard nodig om het station ook in de toekomst goed te laten functioneren. Eind 2024 moet het station volgens planning klaar zijn.