Verbouwing Station Heyendaal van start

Begin april gaan de werkzaamheden voor de verbouwing van station Heyendaal van start. Het komende jaar wordt het station zo aangepast dat het weer klaar is voor de toekomst en het groeiende aantal reizigers. Ook de Verlengde Groenestraat en de fietsoversteek over de Heyendaalseweg worden aangepakt. 

Station Heyendaal is sinds de opening in 1972 flink uit z’n jasje gegroeid. Daarom komen er bredere perrons, meer overdekte wachtplaatsen, een grotere fietsenstalling en een nieuwe, bredere traverse over het spoor. Aan de kant van het Technovium komen zitplekken in het groen. Het station wordt meer zichtbaarder vanaf de Heyendaalseweg en krijgt een uitstraling die beter past bij een moderne campus.

Omgeving station

Op de Verlengde Groenstraat komt een voetpad aan de zijde van de volkstuintjes, zodat fietsers en voetgangers elkaar niet meer in de weg zitten. De Heyendaalseweg krijgt midden-eilandjes ter hoogte van de Verlengde Groenestraat. Hierdoor wordt oversteken te voet of met de fiets veiliger. Klik hier voor het ontwerp.

Buitendienststellingen

Voor enkele grote werkzaamheden, zoals het plaatsen van de nieuwe loopbrug en het verwijderen van de oude, is het noodzakelijk dat er dan geen treinen rijden. In de periode van de werkzaamheden zijn er in totaal vier weekenden dat er geen treinen rijden tussen 01.00 uur zaterdagochtend tot 05.00 uur maandagochtend. De eerste buitendienststelling is in het weekend van 1 juni. De andere 3 zijn gepland op:

  • 8 juni,
  • 16 augustus,
  • 26 oktober.

Klik hier voor meer informatie