Telslangen brengen fietsgebruik in kaart

De zwarte telslangen liggen ieder najaar verspreid over de wegen en fietspaden door de hele stad. De gemeente meet hiermee jaarlijks het aantal fietsers op de verschillende routes.

De stad blijft beter bereikbaar als veel mensen fietsen, en het is ook nog eens gezonder. Om zoveel mogelijk mensen te laten fietsen zijn goede, snelle en veilige fietspaden heel belangrijk. Daarom liggen de slangen er ieder jaar in september en oktober. Ze tellen het aantal fietsen dat over de kabels rijdt; als er twee achter elkaar liggen wordt ook de rijrichting gemeten. De slangen liggen vaak op dezelfde plekken, zodat de gemeente kan zien hoe de groei van het aantal fietsers op de verschillende routes is. Soms liggen ze op andere plekken omdat er bijvoorbeeld een nieuw fietspad is gepland.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar het aantal fietsers op de wegen naar de campus? De telgegevens van de afgelopen jaren zijn hier te zien. Klik op de groene stippen om per locatie de hoeveelheid fietsverkeer door de loop van de dag te zien. 

Links