Subsidie elektrische laadpalen voor ondernemers uitgebreid

Voor ondernemers die willen overstappen op elektrisch rijden heeft de gemeente Nijmegen de subsidie voor elektrische laadpalen uitgebreid. In totaal is er geld voor zo’n 150 laadpalen beschikbaar. De subsidie is nog tot en met december 2024 aan te vragen – of tot zo lang het budget strekt. 

Zero emissiezones

Vanaf 1 september 2022 konden Nijmeegse ondernemers al subsidie aanvragen voor maximaal drie laadpalen. Daarmee wilde de gemeente Nijmegen het overstappen naar elektrisch vervoer makkelijker maken. Vanaf 2025 heeft Nijmegen namelijk drie zogeheten ‘zero emissiezones’ voor stadslogistiek: Nijmegen centrum, Heijendaal en Hof van Holland. Dit zijn zones waar ondernemers en leveranciers alleen nog met bestelbussen en vrachtwagens zonder uitstoot mogen rijden.

Versoepeling voorwaarden

Per 1 juni 2023 zijn de voorwaarden van de subsidie versoepeld. Wanneer een elektrische bestelbus in bestelling is, kan een subsidie al worden aangevraagd. Voorheen kon dat pas met een aankoop- en kentekenbewijs. Reden voor de versoepeling is dat de levertijden van elektrische voertuigen veel langer zijn geworden. Klik hier voor de precieze voorwaarden en de aanvraagmogelijkheid.