Overstapkansen langs de Maaslijn

De elektrificatie van de Maaslijn zorgt niet alleen voor schonere treinen maar creëert ook nieuwe kansen om het reizen op dit traject aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld om bij stations zogenaamde hubs (of P+R’s) in te richten waar mensen kunnen overstappen van de auto of de (elektrische) fiets op de trein.

In opdracht van de Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen, de provincie Gelderland en de gemeenten Berg en Dal, Heumen, Mook & Middelaar en Nijmegen is een eerste inventarisatie gemaakt van kansrijke hub-locaties ten zuiden van Nijmegen.

Vanaf de N271 is station Mook-Molenhoek interessant. In de toekomst liggen hier mogelijkheden om tijdens de spits het aantal treinen tussen Mook-Molenhoek en Station Nijmegen te verdubbelen. Station Cuijk is een goed bereikbare plek vanaf de A73.  De zuidkant van Malden is een strategische overstaplocatie voor snelle bussen, omdat hier zowel de stromen vanaf de A73 als die vanuit de Kop van Noord Limburg (N271) samen komen. De verkeerswethouders van de verschillende gemeenten gaan nu in gesprek over de vervolgstappen