Nijmegen krijgt elektrische deelfietsen en scooters

De gemeente Nijmegen heeft vorige maand vergunningen afgegeven voor zo’n 400 elektrische deelfietsen en 200 deelscooters in de stad. De plaatsing staat gepland voor dit najaar. Een van de stallingslocaties is de campus Heijendaal.

Met de deelfietsen en deelscooters zorgt de gemeente Nijmegen voor meer flexibiliteit. De deelfietsen en deelscooters kunnen namelijk gebruikt worden voor enkele ritten. Dit heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld heen de bus kan nemen en terug een deelfiets. De voertuigen zijn ook beschikbaar op de P+R’s. 

Hoe werkt het?

Het deelvervoer kan bijna overal in de stad worden achtergelaten. De aanbieders (Bolt, GO Sharing, Check en Felyx) houden daarbij in de gaten dat er in elke wijk fietsen en scooters te vinden zijn. In drukke gebieden zoals de binnenstad, het centrum en campus Heijendaal kunnen de fietsen en scooters alleen in speciale vakken worden achtergelaten. Daarnaast is er een extra controle op hoe de fietsen en scooters worden achtergelaten. De gebruiker moet na gebruik namelijk een foto nemen van hoe het voertuig geparkeerd staat. Dit heeft in andere steden al geleid tot netter parkeergedrag. Gebruikers die vaak in de fout gaan, zijn dan niet meer welkom.

Lees er op de website van Gemeente Nijmegen meer over.