Hoe reis jij naar de campus?

Vorige week startte de regionale mobiliteitscampagne ‘Naar de campus’. Met deze campagne willen het Radboudumc, de Radboud Universiteit, de HAN, het ROC en de onderwijsinstellingen in Arnhem en Velp hun medewerkers en studenten stimuleren om slimmer en schoner te reizen.  

Doordeweeks reizen er dagelijks zo’n 100.000 mensen van en naar de campussen in de regio Arnhem en Nijmegen. Deze groep heeft een relatief grote impact op het dagelijks verkeer. De organisaties waar de campusreizigers werken of een opleiding volgen, spannen zich samen met de ov-bedrijven, gemeentes en provincie in om de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Arnhem-Nijmegen duurzaam te verbeteren. Dat doen zij onder de paraplu van het Programma Slim en Schoon Onderweg.

Campagnedoel 

Het doel van de campagne is om nog meer mensen te stimuleren om slimmer en schoner te reizen. Op de website naardecampus.nl vertellen medewerkers en studenten uit Arnhem en Nijmegen over hun manier van reizen en vertellen ze wat de meerwaarde hiervan is voor hen. Op de site staan reisopties met daarbij tips, handige weetjes, apps, acties en initiatieven die helpen om slimme keuzes te maken.

Voor de Nijmeegse campus is de ambitie om de hoeveelheid autoverkeer in de spits met 20% terug te dringen en in 2030 emissievrij te zijn; een mooie visie voor de toekomst.