Heijendaal gaat samenwerking aan met app Toogethr

Duurzaam Bereikbaar Heijendaal en Slim & Schoon Onderweg zijn samen een initiatief gestart om de app Toogethr te lanceren in Heijendaal. Op de Dag van de Duurzaamheid 10 oktober, wordt de samenwerking afgetrapt bij Radboud Universiteit, Radboud UMC & ROC Nijmegen.

Toogethr is dé ridesharing app die collega’s automatisch aan elkaar koppelt om samen naar het werk en weer terug naar huis te rijden. Hiermee wordt niet alleen bespaard op brandstofkosten, zijn er minder files, maar wordt ook impact gemaakt op CO2 uitstoot.

Momenteel zijn er al duizenden gemotiveerde gebruikers van Toogethr in Nederland en België. Dit aantal groeit dagelijks. Aangesloten bedrijven zijn onder andere KLM, Shell en Danone. Ook zij gehele gebieden aangesloten bij Toogethr, waaronder IJmond & Schiphol. In totaal zijn er nu ruim 170.000 ritten samen gereden. Dit betekent dat er ruim 450.000 liter aan brandstof is bespaard en ruim 1,2 miljoen KG aan CO2 uitstoot. Hiermee levert Toogethr met alle aangesloten gebruikers een bijdrage aan een beter bereikbaar en schoner Nederland.

Marc Kemink, Mobiliteitsmakelaar Arnhem-Nijmegen; Slim & Schoon Onderweg:
'Met de Toogethr-app kun je heel eenvoudig iemand vinden om mee samen te rijden naar je werk of studieplek. Daarnaast draag je bij aan het verlagen van de parkeerdruk, een schoner milieu & verdien je voor jezelf iets extra’s. Goed en leuk om een keertje te proberen.'

Joost Bijlsma, Co-founder Toogethr:
'Samen naar je werk reizen biedt vele voordelen. Je reis wordt gezelliger, duurzamer en als iedereen dit zou doen, verbeteren we de bereikbaarheid en lossen we de file problematiek op!'

De app Toogethr kun je direct downloaden via de app store.
Bekijk je dit bericht via je telefoon dan kun je de app direct downloaden: klik hier