Groene corridor brengt natuur de stad in

Een groene wandelroute langs het spoor, vanaf Heumensoord tot aan de Waal. Dát is waar het bewonersinitiatief “Vrienden van de Groene Corridor” en de gemeente Nijmegen aan werken. Door alle groene zones langs het spoor met elkaar te verbinden ontstaat een kilometerslang lint dat niet alleen mogelijkheden biedt voor een wandeling dicht bij huis maar ook kansen biedt voor planten en dieren. 

Deze “Groene Corridor” loopt van de bossen van Heumensoord aan zuidkant van Nijmegen, via de Campus Heijendaal, Hortus Botanicus, het Groene Perron, beide Spoorkuilen en moestuin ‘De Bonte Specht’ tot aan de Waalhaven.

Er is een startnotitie opgesteld met de ambities voor de Groene Corridor en welke accenten bepaalde delen van de groene verbindingen krijgen. Deze sluit aan bij de verschillende  (toekomstige) ontwikkelingen langs het spoor. Zo wordt gewerkt aan de westkant van Station Nijmegen, dat de komende jaren flink op de schop gaat. Maar ook in de omgeving van Heijendaal liggen kansen om nog ontbrekende schakels toe te voegen aan de route. Klik hier voor meer info

Klik hier om de startnotitie te downloaden

 

Schetsontwerp van Mariëlle van Riel

Schetsontwerp van Mariëlle van Riel