Denk mee over de plekken voor laadpalen en deelauto’s

Met extra laadpalen en deelauto’s wil de gemeente Nijmegen zorgen voor schoner vervoer en meer mogelijkheden om duurzaam te reizen. Tot 20 januari kunt u meedenken over de locaties van in totaal 700 laadpalen en 60 deelauto’s.

De verwachting is dat het gebruik van elektrische auto’s blijft groeien. Deze auto’s moeten ook kunnen opladen en dus zijn er extra laadpalen bij openbare parkeerplekken nodig. Op dit moment zijn er zo’n 300 laadpalen. Tussen 2023 en 2025 willen we er nog 700 bijplaatsen. Tegelijkertijd probeert de gemeente het autodelen aan te moedigen omdat de openbare ruimte beperkt is. Daarom komen er ook 60 extra deelauto’s voor 2025. Het aantal inwoners van Nijmegen blijft namelijk groeien, maar de ruimte groeit niet mee. Door auto’s te delen, kunnen we slimmer omgaan met de beschikbare ruimte en houden we ruimte voor bijvoorbeeld groen. Voor mensen die minder dan 12.000 km per jaar rijden is het bovendien goedkoper om een auto te delen dan om er een te bezitten. 

Meedenken
Op een digitale kaart nijmegen.nl/duurzaamrijden kunt u zien wat de gemeente ziet als geschikte locaties voor laadpalen en deelauto’s. Tot 20 januari 2023  kunt op deze kaart aangeven of u een locatie geschikt vindt en waarom (niet).