Campusinstellingen zetten in op samenrijden en e-bikes

De instellingen op de campus hebben de ambitie om de hoeveelheid auto’s in de spits terug te dringen met 20%. Voor mensen uit de regio kan een e-bike of speed pedelec een goed alternatief zijn, en ook carpoolen kan helpen om het aantal auto’s te verminderen.

Samenrijden
Op de campus werken en studeren vele tienduizenden mensen. Er is dus altijd wel iemand die bij je in de buurt woont. Medewerkers en studenten op de Campus Heijendaal kunnen gratis een app downloaden die ze in contact brengt met potentiele carpoolmaatjes. Wie samenrijdt bespaart op brandstof(kosten) en parkeerkosten en draagt ook nog eens bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot én een beter bereikbaar Heijendaal. Wie de app gebruikt, spaart bij iedere gedeelde rit bovendien voor mooie cadeaus. 

E-bike probeeractie
Het Radboudumc en de Radboud Universiteit zijn onlangs gestart met een nieuwe probeeractie, waarbij medewerkers gedurende een aantal weken een e-bike kunnen uitproberen. De actie blijkt een doorslaand succes; binnen 1 dag zat het reserveringssysteem al vol tot en met maart.  Daarom is besloten om het aantal e-bikes en speed pedelecs verder uit te breiden. De actie gaat 3 jaar lopen; de HAN start komend voorjaar met e-bike probeeracties.