Campus Heijendaal krijgt tweewieler hubs

Op Campus Heijendaal zijn de afgelopen tijd hubs met parkeervakken ingericht voor deelfietsen en -scooters. Ook op andere drukke bestemmingen in de stad komen steeds meer vaste locaties waar deze tweewielers gestald moeten worden.

Door goed zichtbare hubs met vaste parkeervakken is voor iedereen duidelijk waar de deelfietsen en -scooters mogen staan. De hubs komen op verschillende plekken verspreid over de stad, met name op plekken waar het afgelopen jaar veel deelfietsen en –scooters werden geparkeerd. Het afsluiten van een rit kan bij die hubs alleen nog maar binnen het gemarkeerde vak. Zo gaat Gemeente Nijmegen overlast tegen van hinderlijk geplaatste scooters en fietsen.

Aanbod deelvervoer

In Nijmegen komen steeds meer vormen van deelvervoer. Inmiddels zijn er meer dan 200 deelauto’s, 400 elektrische deelfietsen, 50 bakfietsen en 200 scooters. Verder staan er op het station ongeveer 450 OV-fietsen. De populariteit van deelvervoer groeit onder andere doordat je voor een deelauto geen wegenbelasting, verzekering of garagekosten betaalt. Je betaalt per rit en dat is vaak goedkoper dan het hebben van een auto voor de deur die niet dagelijks wordt gebruikt. Bovendien kies je per rit welk vervoermiddel het meest geschikt is. Hoe meer mensen kiezen voor deelvervoer in plaats van voor eigen vervoer, hoe meer ruimte er overblijft in de stad voor bijvoorbeeld groen- of speelplekken. Tot slot is een meerderheid van het deelvervoer elektrisch. Dat scheelt dus ook een hoop uitstoot.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het deelvervoer in Nijmegen, of het voor u (financieel) aantrekkelijk is en hoe het werkt? Op de site van de Gemeente Nijmegen vindt u meer informatie en tevens vindt u links naar rekentools. Klik hier.