Campagne ‘Laat de fietser in je los’ helpt gebruikers N844 op de fiets

Veel automobilisten zouden best willen fietsen, want: fietsen is gezond en zorgt ervoor dat je fit op je werk aankomt. Maar om dat ook echt te doen, is voor de meeste automobilisten behoorlijk lastig. Nu de N844 in Malden wordt onderhouden is dit hét moment voor de verstokte automobilist om de overstap te maken. Daarom geven gemeente Heumen en gemeente Nijmegen huidige gebruikers van de N844 een klein duwtje in de rug met de campagne “Laat de fietser in je los”.

De campagne activeert de doelgroep in allerlei off- en online middelen en kanalen om wat vaker de fiets te pakken. Onderdeel van de campagne is de mogelijkheid om een e-bike te proberen. Deelnemers krijgen 2 weken lang gratis de beschikking over een elektrische fiets voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer. Voorwaarde is dat zij nu nog gebruik maken van de N844 tussen Malden en Nijmegen om van en naar hun werk te komen én dat zij de e-bike minstens twee keer per week zullen gebruiken.
Ook moeten zij vóór ze de fiets ophalen de Ring-Ring app op hun telefoon hebben geïnstalleerd. De app registreert anoniem het gebruik van de fiets: het aantal keer dat de fiets gebruikt is, hoeveel kilometers er gefietst zijn en op welk traject. Met deze data krijgen de gemeentes inzicht in het succes van de campagne.

Diverse winacties

Via de website laatdefietserinjelos.nl en de facebookpagina ‘Laat de fietser in je los’ kunnen mensen deelnemen aan diverse winacties. Zo zal er maandelijks een fietscadeaubon t.w.v. €25,- weggegeven worden aan degene met de leukste inzending van de maandopdracht. Aan het einde van de campagne kan er zelfs een e-bike t.w.v. €1849,- worden verdiend door de meest fanatieke deelnemers aan de maandopdrachten.