Academisch kwartiertje gaat voor Spitsbreker van het Jaar

©BNR

©BNR

Het academisch kwartiertje, de maatregel waarbij de onderwijsinstellingen op campus Heijendaal hun colleges een kwartier eerder of later laten beginnen, is in de race voor de titel Spitsbreker van het Jaar. Dat maakte Carlo Buise, manager mobiliteit van de Radboud Universiteit, bekend in de radio-uitzending van Spitsbrekers op BNR.

Effectieve maatregel

In de uitzending werd duidelijk wat op dit moment het effect van de maatregel is. Buise: 'Gemiddeld zitten we op 22 procent piekverlaging ten opzichte van de hyperpiek.' Volgens hem is sinds de invoering ook de doorstroming van auto’s op toevoerwegen naar de campus met 10 procent verbeterd. Het beleid van de Nijmeegse onderwijsinstellingen valt dusdanig op dat zelfs in de Tweede Kamer stemmen opgaan om de maatregel landelijk in te voeren.

Spitsbrekers

In het programma Spitsbrekers gaat men op zoek naar slimme, inspirerende initiatieven van bedrijven die de files omzeilen. De bedrijven met de beste ideeën komen aan bod. Met de verkiezing van Spitsbreker van het Jaar wint het meest innovatieve mobiliteitsbeleid dat daadwerkelijk impact heeft gehad. Voor deze verkiezing is het academisch kwartiertje inmiddels aangemeld.

De uitzending van Spitsbrekers met Buise is via deze link terug te beluisteren.