Maatregelen

Onderwijsinstellingen, ziekenhuis, overheden en vervoerders hebben in Duurzaam Bereikbaar Heijendaal een breed pakket aan maatregelen geformuleerd, variërend van verbetering van de infrastructuur tot fietsstimuleringsacties, digitale informatiediensten en aanpassing van roosters en openingstijden. Op onderstaande pagina’s lees je meer over de verschillende maatregelen.

Fietsstimulering

Diverse initiatieven zijn gestart om meer mensen op de fiets te laten stappen. Denk hierbij aan Rij 2 op 5 en Laat de fietser in je los. Ook worden er meer snelfietsroutes aangelegd, zodat de fietser meer tijd wint. Oplossingen om de laatste kilometer naar de campus Heyendaal goed te kunnen afleggen, de zogeheten 'last-mile' oplossingen, hebben tevens de volle aandacht van Duurzaam Bereikbaar Heijendaal.

Lees verder >

Slim roosteren

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is vanaf september 2018 gestart met het een kwartier later beginnen met de lessen; de Radboud Universiteit een kwartier eerder. Hiermee moest de verkeersdrukte bij campus Heijendaal verminderen. Uiteindelijk moet dit resulteren in een daling van de piekbelasting van 19 procent in de trein, 27 procent in de bus en 19 procent op de fietspaden.

Lees verder >

Elektrificatie Maaslijn

In opdracht van de Provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland wordt gewerkt aan het project Maaslijn. De spoorlijn tussen Nijmegen en Roermond krijgt elektrische treinen in plaats van dieseltreinen en wordt verbeterd. Dit maakt de verbinding tussen Nijmegen en Roermond sneller. Op deze route investeert de Provincie Gelderland ook in de verbetering van Station Nijmegen Heyendaal.

Lees verder >